anwb tag

Activiteiten introtekst

Onderstaand vind je nieuws en activiteiten die gepland zijn op camping het Jagershuis

 

 

ZONDAGOCHTEND VERSE BROODJES

Net als voorgaande jaren is het mogelijk om elke zondagochtend vanaf ongeveer half negen verse broodjes te kopen bij het Tankstation (Servicestation Wehl) vlakbij de camping.

Wees er op tijd bij, want op = op

 

VRIENDEN VAN HET WEHLSE BOS

Al jarenlang wordt het onderhoud op Landgoed het Jagershuis gedaan door een grote groep vrijwilligers: DE VRIENDEN VAN HET WEHLSE BOS. Behalve dat u tijdens een wandeling over het Landgoed kunt zien dat er heel veel werk verricht is, kunt u elke zaterdagochtend met eigen ogen zien hoe deze groep vrijwilligers aan het werk is. Elke zaterdag rond half negen verzamelen deze harde werkers zich bij de schuur naast veld "de KERS" van de camping. Vandaar zwermen zij uit over het Landgoed om allerlei werkzaamheden te verrichten die nodig zijn om het Landgoed zo mooi te houden. Buiten onderhoudswerk wordt er ook brandhout gezaagd, gekloofd, getransporteerd en verkocht. Maar er wordt nog veel meer gedaan. Daarvoor verwijzen wij u graag naar de website van de Vrienden: www.vriendenwehlsebos.nl 

Omdat deze Vrienden van het Wehlse Bos elke zaterdagochtend hard werken, kan het zijn dat u, als campinggast, daar af en toe enige hinder van ondervind. Zo kan het voorkomen dat het soms iets minder stil is dan normaal........ mocht u dit als overlast ervaren, bieden wij daarvoor onze welgemeende excuses aan. Toch willen we u vragen in dat geval te bedenken dat zonder de hulp van deze vrijwilligers het Landgoed er niet zo mooi bij zou liggen, zoals dat nu het geval is.

Dus geniet van ons unieke plekje, met bijzondere dank aan De Vrienden van het Wehlse Bos

 

BEZOEK OOK EENS DE BOMENTUIN

MET DE KELTISCHE BOOMKALENDER

Bijna aan het einde van de prachtige oprijlaan, vlak voor het Jagershuis, bevind zich de mooie bomentuin, met de Keltische boomkalender. Deze tuin is zeer de moeite waard bezocht te worden, door jong en oud.

Volgens de oude Kelten wordt je karakter bepaald door de boom die in je geboorteperiode heerst. Je levensloop, je gedrag en je persoonlijkheid wordt sterk bepaald door de eigenschappen van je levensboom. De Keltische levensboomkalender verdeelt het jaar in 39 perioden van maximaal 10 dagen en elke periode heeft een bepaalde boomsoort. De Kelten gebruikten 21 boomsoorten, die met 21 menstype correspondeerden. De meeste boomsoorten regeren zowel over het voorjaar als over het najaar, maar daarnaast hadden ze 4 heilige bomen t.w. de eik, de beuk, de berk en de olijf, die met bijzondere dagen verbonden zijn. Zij staan voor de overgangen van de seizoenen. Je geboortedatum bepaalt je levensboom. (bron: Wikepedia) In onze bomentuin vindt u bij de ingang een bord met daarop alle geboortedata, met daarachter vermeld welke boom bij welke datum hoort. In het park kunt u de desbetreffende boom opzoeken. Bij de boom staat een bordje met de bijbehorende karaktereigenschappen.